NENAD VLAHOVIĆ Pupovac egzistira s onih osam do deset tisuća Srba koji mu daju glas, mnogima je dosta njegove politike

Razgovarali smo s gospodinom Nenadom Vlahovićem, dopredsjednikom stranke Hrvatsko bilo.
Normalno da je njima to i dalje Milorad Pupovac jer je onih osam tisuća Srba, koji mu daju glas, dovelo do toga. Ostalim Srbima dosta je njegove politike, dosta im je politike koju tzv. vrhunski Srbi u Hrvatskoj vode. Dosta im je politike koja ne vodi brigu o Srbima, kako žive na Banovini, u Dalmaciji, Lici. Njih to ne zanima, oni se brinu za obitelji koje se žele vratiti i živjeti u Hrvatskoj. Neki od njih dodju, ostvare pravo na mirovinu i odu jer da ovdje nitko ne mari za njih.
Pupovac je pridonio samo tome da se srpska zajednica brojčano osipa i da je sve manja. Nije se brinuo i ne brine se onoliko koliko su to Srbi očekivali, a još i danas očekuju od njega. Za one koji su na određenim dijelovima Hrvatske u većemu broju pobrinuo se za njih jer su to njegovi glasovi. Nema on glasove diljem Hrvatske, ne čekaju njega Srbi s radošću u svim dijelovima zemlje, on ima neki manji dio onih koji drže na ovaj ili onaj način. Biti 30 godina na funkciji i ne učiniti bitne pomake u rješavanju problema Srba, znači da ti nisu bitni ljudi kojima bi trebao služiti. Uvjetovati pomoć Srbima učlanjivanjem u stranku, pogotovo onima koji su se htjeli vratiti, samo je dio načina na koji radi Pupovac.
Pupovac je sebi stvorio takvu političku poziciju da je on nedodirljiv, vladajući ga slučajno ili organizirano i smišljeno trebaju za političkoga partnera, a on se koristi svime čime može.
Točno to, Milorad Pupovac najzaštićeniji je Srbin već godinama. Protiv njega sam podnio pet kaznenih prijava, za eklatantna krivična djela, da bi nakon toga dobio obavijest kako nema krivičnih dijela s njegove strane. Zar smo mi pravnici koji smo to podnijeli glupi pa ne znamo je li nešto krivično ili kazneno djelo. Pravosuđe nije slobodno i ne može samostalno odlučivati ni o mojim prijavama protiv njega. I sad vi recite da nije zaštićen. Je li se zaboravilo na Tesla banka, koja je trebala odraditi odličan posao, a na kraju je otišla drugim smjerom, gdje je novac dobivao tko je mogao, itd. a znamo kako je završilo. I što se dogodilo? Tesla banka, na čelu koje je bio znamo tko, šaptom je nestala. Kao da je nestala nečija trafika, a nitko se ne zanima za to. Kako je to moguće?
Mojih pet kaznenih prijava za sada stoji, ništa od toga, ali ne smijemo zaboraviti da se ovdje radi o sredstvima iz proračuna i gdje je u jednoj godini dignuto 1.800 tisuća kuna s bankomata, kada je ovlaštena osoba iz Srpskog narodnog vijeća dnevno, a imam podatke za to, dizala tri puta po pet tisuća kuna, dakle 15 tisuća kuna dnevno koje nisu prolazile kroz blagajnu, nego su odlazile tko zna kamo.
Sjetimo se i četiri milijuna kuna iz Hrvatske lutrije koje dobije SNV za troškove srpske zajednice.
Do dana današnjega nisu se opravdala ta nestala sredstva. I za sve ovo nema kaznenih djela. Ali to nema tijek zastare, to je državni novac koji se mora pravdati, a nije se pravdao.
75

Odgovori