Protiv Nikole Kajkića odbačene sve optužbe za špijunažu protiv Srbije

Nezavisni vijećnik u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije Nikola Kajkić danas je objavio kako je Žalbeni sud u Novom Sadu potvrdio oslobađajući presudu Višeg suda u Srijemskoj Mitrovici kojom se odbacuje optužba protiv njega za ‘špijunažu protiv Srbije’.

Naime, Nikola Kajkić je prije pet godina uhićen na teritoriju Srbije, a godinu dana nakon tog događaja gdje je protupravno ispitivan, zastrašivan te izgnan iz Srbije, podignuta je i optužnica za špijunažu za što mu je prijetila kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Ovakvom presudom, Nikola Kajkić ponovni može slobodno putovati u Srbiju, a hoće li to uistinu i učiniti, ostaje da vidimo. O samoj oslobađajućoj presudi, Kajkić je rekao:

– Ovo je veliki poraz laži i demagogije usmjeren protiv naše istine te je ovim činom napravljen prvi korak pada velikosrpske politike laži usmjerene prije svega na izjednačavanje žrtve i agresora u dijelu prikrivanju istine o zločinu u Domovinskom ratu!

Kajkić u svojoj objavi na kraju tvrdi kako je ovu ‘agendu laži’ predvodio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koristeći obavještajnu službu Srbije – BIA-u, dok u Hrvatskoj kao njegove pomagače optužuje Milorada Pupovaca i Vojislava Stanimirovića ‘potpomognuto saveznikom dijela stranke HDZ u liku njihovog vođe Andreja Plenkovića preko institucija izvršne i sudbene vlasti.

50

Odgovori